Proiecte urbane pentru viață


Ce este ”Pași către Viață”?
iunie 5, 2009, 7:29 am
Filed under: Proiect, Spitalul Marie Curie, Street Delivery

Proiectul Pași către Viață se compune dintr-o serie de evenimente cultural- urbane desfasurate in spatii neconventionale sustinute de studenti la facultatile de arte, arhitectura, design, teatru, sociologie, tineri regizori, muzicieni, poeti, fotografi, oameni lipsiti de secrete si inhibitii care elibereaza arta pe strazile din Bucuresti. Manifestările lor artistice vin in intampinarea celor care nu au timp sa treaca prin galeriile de arta, oricare ar viata lor, exprimandu-se in strada, totul pentru copii bolnavi de cancer de la spitalul Marie Curie.

Proiectul este o platforma de sustinere partiala a cheltuielilor necesare achizitionarii aparatelor de investigatii si tratament pentru cancer din sectiile de oncologie pediatrica ale spitalelor din Romania. Acest proiect este si un experiment de imbinare a simtului artistic cu cel civic, doua caracteristici mari ale bucurestenilor.

Acest proiect vrea să arate oamenilor că spiritul caritabil este spiritul orașului, că un oraș înseamnă o comunitate în care fiecare e atent la ce se întâmplă în jurul său. O statuie, o stradă, o piesă de teatru pot fi ignorate de un om grabit, dar nevoile unui copil bolnav niciodata.

Cu proiectul pe care il derulam la Street Delivery in 12-14 iunie 2009, ne propunem sa ajutam sectia de oncologie pediatrica de la spitalul Marie Curie prin achizitionarea echipamentelor necesare pentru dotarea unei sali sterile post-operatorii, pentru a creste sansele de supravietuire ale copiilor bolnavi de cancer ce sunt operati in acest spital.

Reclame

Un comentariu so far
Lasă un comentariu

E foarte buna ideea. In Romania este mare nevoie de cat mai multe proiecte de genul acesta.
Succes!

Comentariu de Mihail Simona
Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s%d blogeri au apreciat asta: